Deniz Börülcesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Deniz BörülcesiMalzemeler: 2 demet deniz börülcesi 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı 5 diş sarmısak yarım limon suyu 2 litre su (oldukça tuzlu olduğu için tuz katmanıza gerek yok) Yapılışı: [*]Deniz börülcelerini 1-2 su yıkayıp eğer varsa köklerini keserek ayırın Geniş bir tencerede 2 litre suyu kaynatın ve börülceleri suya atarak 10 dakika kadar haşlayın [*] Pişen börülceleri kevgir yardımıyla tencereden alın ve soğuk suyun altına tutun (bu sayede yeşil renklerini koruyacaklar) [*]Haşlanan börülcelerin kılçıklarını ayıklayın (dallarını saplarından tutarak dalları tek tek kendinize doğru çekin ve çıkan yeşil kısımları kaba alın )[*]Zeytinyağını dövülmüş sarımsak ve limon suyu ile karıştırın Salata kabına aldığınız börülceler ile karıştırıp servis yapın [*]1 gece önceden yapıp bekletirseniz çok daha lezzetli oluyor
|
|
|
|