Babaganuş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
BabaganuşMalzemeler • 2 büyük patlıcan • 2 diş sarımsak • ½ çay kaşığı tuz • 2 çorba kaşığı limon suyu • 3 çorba kaşığı susam tohumu • Bir çimdik öğütülmüş kimyon • Bir çimdik öğütülmüş beyaz biber • 2 çorba kaşığı doğal yoğurt • Natürel sızma zeytinyağı 8 kişiliktir Yapılışı: 1 Izgarayı önceden yüksek derecede ısıtın Patlıcanları çatalla delin ve ara sırada çevirerek kabuğu kabarana ve tümüyle kararana dek ızgarada közleyin Bu işlem 20 – 30 dakika sürer![]() 2 Soğuduğunda patlıcanların kabuklarını soyun ve patlıcanların içini fazla sıvının süzülmesi için 15 dakikalığına kevgire koyun![]() 3 Sarımsağı tuzla birlikte Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırının doğrayıcı kabında doğrayın![]() 4 Patlıcan içini, limon suyunu iki kaşık susam tohumunu, kimyonu, biberi ve yoğurdu ekleyin Koyu bir püre haline gelene dek blendırdan geçirin![]() 5 Karışımı bir kaba alın ve servis etmek üzere zeytinyağı ve kalan susam tohumlarını üzerine serpin
|
|
|
|