Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cezerye

Cezerye

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cezerye



Malzemeler:
1 kilo iri havuç
2 su bardağı toz şeker
200 gr fındık
1 su bardağı hindistancevizi
Yapılışı:
1- Havuçları iyice yıkayıp soyun ve bol suda yumuşayıncaya kadar haşlayın
2- Haşlanan havuçların suyunu süzün ve rendenin küçük tarafı ile renceleyin
3- Rendelediğiniz havuçları derin bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı şekeri ilave ederek tahta kaşıkla kavurun
4- Havuçlar suyunu salıp, şeker tamamen yok oluncaya kadar yüksek ateşte karıştırarak kavurun Daha sonra havuçlar suyunu çekip iyice eriyene kadar orta ateşte kavurmaya devam edin
5- Fındıkları rondodan geçirip havuçların içine ekleyin ve 2 dakika daha kavurun
6- Hazırladığınız cezeryeyi geniş bir borcam ya da porselen kaba yayın Soğuyup koyulaşınca dilimleyin ve hindistancevizine bulayarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.