![]() |
Arnavut Böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Arnavut Böreği1 kilo un 3 baş soğan 3 adet büyük boy patates 1 su bardağı sıvıyağ 1 çorba kaşığı tereyağ yeteri kadar tuz, karabiber Yapılışı: Derin ve geniş bir kaba unu eleyin, tuz ve yavaş yavaş su ilave ederek hamur ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurun ![]() ![]() Hamuru dinlendirirken soğanları ve patatesleri küçük küçük doğrayın, tuz ve biber katarak bir kapta karıştırın ![]() ![]() Açtığınız her bezenin üzerine zeytin yağı sürerek yarım ay şeklinde 2ye katlayın ![]() ![]() Her iki yanından daraltarak akordion gibi görünmesini sağlayın ![]() ![]() ![]() 180 derece fırında 30 dk ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|