Kabaklı Börek |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı BörekMalzemeler: 3 adet ortaboy kabak 4 adet yufka 1 su bardağı rendenmiş beyaz peynir Yarım demet dereotu 2 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Yarım su bardağı sıvıyağ Tuz Kırmızı pul biber Karabiber Yapılışı: 1- Kabakları soyup rendeleyin ve elinizde sıkarak suyunu süzün ![]() 2- Dereotunu ince ince kıyın, beyaz peynir ile birlikle karıştırarak kabakların içine ekleyin Biraz tuz ve baharat ekleyerek iç harcı tamamlayın![]() 3- Yoğurtlu harç için yumurta, yoğurt ve sıvıyağı iyice çırpın ![]() 4- Borcamın ya da porselen fırın kabının tabanına yoğurtlu harçtan sürün ve ilk yufkayı kenarları dışarıda kalacak şekilde yayın ![]() 5- Biraz daha harç sürerek 2 yufkayı ilk yufkanın üzerine yine kenarları dışarıda kalacak şekilde yerleştirin![]() 6- Hazırladığınız iç harcın yarısını yufkanın üzerine yayın ve dışarıda kalan her ucuna yoğurtlu harçtan sürerek tepsinin içine harcın üzerini örtecek şekilde katlayın ![]() 7- Üçüncü yufkayı da yerleştirip üzerine kabaklı iç harcın tamamını koyun, 2 yufkada yaptığınız işlemi uygulayın![]() 8- Son olarak ilk yufkanın dışarıda kalan kısımlarının üzerine yoğurt sürerek içe doğru katlayın ve kalan yoğurtlu harcı üzerine sürün ![]() 9- 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri nar gibi kızarıncaya kadar pişirin ![]() 10- Dağılmaması için ılıkken dilimleyin ve servis yapın
|
|
|
|