> Kütahya Köftesi (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kütahya Köftesi (6 Kişilik)MALZEMELER 2 Çorba Kaşığı Tarhana 2 Çorba Kaşığı Kıyma 1 Çay Bardağı Bulgur 1 Çay Kaşığı Karabiber Yeterli Miktarda Tuz 1 Tatlı Kaşığı Kırmızıbiber 1 Çay Kaşığı Nane 1 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Kase Yoğurt HAZIRLANIŞI Ön hazırlık olarak 2 çorba kaşığı tarhanayı bir miktar ılık suyla ıslatın Takriben 1 saat sonra içine 1 çay bardağı bulguru ekleyin Bulgurlar şişene kadar suyun içinde bekletin Daha sonra bulgur ve tarhananın içine 2 çorba kaşığı kıyma, 1 çay kaşığı karabiber ve yeteri kadar tuzu ekleyin![]() Malzemeleri yoğurup, hamur haline getirin Hamurdan misket büyüklüğünde parçalar alıp, köfteler yapın Tencereye 3 su bardağı su koyun Su kaynayınca köfteleri içine atın Üzerine 1 kase yoğurdu dökün 1 çorba kaşığı tereyağını tavada eritin 1 tatlı kaşığı kırmızıbiberi ve 1 çay kaşığı naneyi içine atın Karıştırıp köftelerin üzerine dökün
|
|
|
|