> Arnavut Ciğeri |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Arnavut CiğeriMALZEMELER 1 Koyun Karaciğeri ½ Bardak Un 1 Bardak Sıvı Yağ 1 5 Çorba Kaşığı Kırmızı Biber2 Soğan 1 Demet Maydanoz Tuz HAZIRLANIŞI Ciğerin zarını soyun Yarım parmak eninde dilimlere doğrayın Yıkayıp, sularını süzün Ciğerlerin suyu iyice süzülüp, kuruyunca una bulayın Kızgın sıvı yağa ikişer üçer atın Bir dakika kadar pişirip tavadan alın Çıkarıp üzerine tuz serpin![]() Tavadaki yağın üçte birine kırmızı biberi serpin Kızdırıp, ciğerlerin üzerine gezdirin Soğanları soyup, piyazlık doğrayın Tuz, serpip, elinizle mıncıklayarak, tuzu soğana yedirin İçine ince kıyılmış maydanozu karıştırın Ciğerin yanında servis yapın![]() |
|
|
|