Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, elbasan, kişilik, tava

> Elbasan Tava (6 Kişilik)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Elbasan Tava (6 Kişilik)



MALZEMELER
500 gr Kuzu Eti (kemikli)
1 Su Bardağı Un
1 Su Bardağı Yogurt
2 Adet Yumurta
2 Yemek Kaşığı Margarin
1 Baş Soğan
Yeteri kadar tuz, karabiber, kırmızı pul biber
1 Çay Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Bir kap içerisinde yağ ile doğranmış soğanı hafifçe öldürün İçerisine etleri atın Bir çay bardağı su ile etleri orta ısılı ateşte pişirin Pişen etleri kemiklerinden ayırarak tuzlayıp bir tepsiye yerleştirin Üzerine karabiber ve kırmızı pul biber gezdirin
Bir kapta yoğurt, yumurta ve unu top top olmaması için iyice çırpın İçerisine et suyunu ilave edip tekrar karıştırın Yapmış olduğunuz bu karışımı etlerin üzerine düzgünce dökün
Üzeri kızarıncaya kadar orta ısılı fırında pişirin Servis tabağına alın, sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.