> Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Böbrek Sote İsveç Usulü (4 Kişilik)MALZEMELER 250 gr Mantar (temizlenmiş ve dilimlenmiş) 500 gr Dana Böbreği (yağları temizlenmiş ve iri zar biçiminde doğranmış) 2 Çorba Kaşığı Tereyağı 1 Orta Boy Soğan (piyaz doğranmış) 1/2 Su Bardağı Şarap (1 kahve kaşığının ucuyla şeker atılmış) 4 Dilim Tost Ekmeği (tereyağ sürülmüş) HAZIRLANIŞI Baş yemekten önce servis edilen İsveç usulü böbrek sote, yapılması çok kolay ve son derece lezzetli bir yemektir ![]() Geniş bir tavada tereyağı eritiniz Tereyağın köpükleri kaybolunca soğan ve mantarları ekleyip, ara sıra karıştırarak 5-7 dakika, soğanlar pembeleşene kadar kavurunuz Soğan ve mantarları delikli kepçe ile ısıtılmış bir kaba alarak, soğumamaları için üstlerini kapatınız![]() Böbrek parçalarını tavadaki yağa koyup karıştırarak 2-3 dakika, böbrekler yumuşayıncaya kadar kızartınız Delikli kepçeyle, kızarmış böbrek parçalarını soğan ve mantarların bulunduğu kaba alınız![]() Hazırlamış olduğunuz şekerli kırmızı şarabı böbrekleri kızarttığınız tavaya koyup harlı ateşte ara sıra karıştırarak 2 dakika kaynatınız Böbrek, soğan ve mantar karışımını da tavaya ekleyip karıştırınız Karışımı 2-3 dakika pişiriniz Tost dilimlerini ısıtılmış servis tabaklarına yerleştirip, üstlerine kaşıkla "biber soğan-mantar" karışımından eşit miktarda yerleştirerek servis ediniz![]() |
|
|
|