> Tavuklu Salata |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Tavuklu SalataMALZEMELER 1/2 tavuk 1 adet havuç 1/2 baş soğan 1/2 adet limon 1 sap kereviz 200 gr jambon 300 gr taze mantar 1/2 demet maydanoz mayonez karabiber tuz 4 Kişilik HAZIRLANIŞI Tavuk, kereviz, maydanoz, havuç ve soğanı tuzlu suya koyup, haşlayın Daha sonra tavuğu kemiklerinden ayırıp, ufak parçalar halinde ayıklayın Jambon dilimlerini de aynı suda 3-4 dakika haşlayıp, ince uzun şeritler halinde kesin Mantarları yıkayıp, dilimleyin ve tavuğun suyunda 2 dakika haşlayın Mantarları südükten sonra tavuk parçaları ve jambon şeritleriyle birlikte karıştırıp, servis tabağına alın ve üzerine yarım limonun suyunu gezdirin Elde ettiğiniz karışımın üzerini mayonezle kaplayın ve servis yapın
|
|
|
|