> Mantarlı Domates Sosu |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Mantarlı Domates SosuMALZEMELER 1/2 kg Domates 200 gr Mantar 1 Limon 1/2 Soğan 1 Diş Sarımsak 1 Çorba Kaşığı Margarin 1/2 Tatlı Kaşığı Tuz Bir Tutam Karabiber HAZIRLANIŞI Soğanı ince ince dilimleyin, sarımsağı uzunlamasına 2-3 parçaya ayırın Margarini küçük bir tencerede eritip soğan ve sarımsağı ilave edin Orta ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun![]() Mantarları temizleyip limonlu suda biraz beklettikten sonra dilimleyin Tenceredeki sarımsağı çıkarın, mantarları ilave edip birkaç dakika karıştırarak pişirin![]() Domatesleri rendeleyip süzgeçten geçirin Mantarlı karışıma ekleyip ara sıra karıştırarak 45 dakika daha pişirin Tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ateşten alın Isıltılmış sosluğa alıp servis yapın![]() Dikkat! Bu sos, çılbır,makkarna veya kızarrmış etle birlikte servis yapılabilir ![]() |
|
|
|