> Kurdela Tatlısı (8 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> Kurdela Tatlısı (8 Kişilik)MALZEMELER 2 Yumurta 1 Çay Fincanı Süt 1 Çay Fincanı Nişasta 5 Çay Fincanı Un 1 Çorba Kaşığı Sıvıyağ 1 Çorba Kaşığı Sirke 100 gr Çekilmiş Antepfıstığı 2 Su Bardağı Sıvıyağ 1 Tutam Tuz ŞERBET İÇİN 2 5 Su Bardağı Tozşeker2 Su Bardağı Su 2 Damla Limon Suyu HAZIRLANIŞI Unun ortasını havuz gibi açarak, süt, yumurta, yağ, tuz ve sirkeyi ekleyip sert olmayan bir hamur yoğurun Hazırladığınız hamuru 10 dakika dinlendirdikten sonra beş parçaya bölün![]() Her parçayı hafifçe yassılatarak üzerine nişasta serpin Yufka inceliğinde açın Hamura kare şekli vermek için çevresindeki fazlalıkları kesin![]() Kare şeklindeki hamuru büzün Eşit aralıklarla, istediğiniz büyüklükte, fiyonk şekline gelecek biçimde ortalarından sıkın ve kesin Fiyonk şeklindeki hamurları kızgın yağda kızartın Peçete serilmiş tabağına alın![]() Diğer tarafta şeker ve su ile şerbeti kaynatın Limon suyunu ilave edin Soğuduktan sonra kızaran hamurları şerbete batırın Antepfıstığına bulayıp servis yapın![]() |
|
|
|