![]() |
Mezgit bugulama(trabzon) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mezgit bugulama(trabzon)Gereçler½ kg mezgit 2 adet domates 2 adet yeşil biber 3 yemek kaşığı tereyağı 1 ½ su bardağı su ½ demet maydanoz 3 adet marul yaprağı Tuz ve karabibe YapılışıBalıkçınızdan temizlenmiş olarak aldığınız mezgitleri fileto halinde iri parçalara bölünüz ![]() ![]() Domates ve biberleri halkalar halinde kesiniz ![]() ![]() Buğulama yapacağınız kaba marul yapraklarını tabanın tamamını kaplayacak şekilde yerleştiriniz ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar) Not: Mezgit Karadeniz’de çok tutulan balıklardan biridir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|