> Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
> ŞekerpareMALZEMELER 1 adet yumurta 3 çorba kaşığı yoğurt 1 kahve fincanı şeker 1 çay kaşığı karbonat 1/2 paket margarin 1 çay bardağı zeytinyağı un şurup malzemesi : 3 su bardağı şeker 2 su bardağı su HAZIRLANIŞI Margarini eritin, yumurtayı şekerle kanştırıp yağları ilave edin Yoğurt, karbonat ve elenmiş unu katarak yumuşakça bir hamur hazırlayın Ceviz büyüklüğünde parçalara aynrıp , elinizin içinde yassıltın, içine dövülmüş ceviz koyup kapatn Tepsiye dizip 170 derece ısılı fırında 45-50 dakika pişirin Soğuduğunda üzerine hazırlanmış sıcak şurup dökün Soğuk olarak servis yapın
|
|
|
|