![]() |
> Üzümlü Tavuk (4 Kişilik) |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() > Üzümlü Tavuk (4 Kişilik)MALZEMELER 1 Adet Tavuk (temizlenmiş) Tuz 2 Yemek Kaşığı Tarhun Otu 2 Yemek Kaşığı Beyaz Şarap 3 Yemek Kaşığı Sirke 1 Tatlı Kaşığı Toz Şeker 300 gr ![]() Karabiber HAZIRLANIŞI Tavuğu 12 parçaya bölün ![]() ![]() Göğüsü kemiklerinden ayırın; ilk önce uzunlamasına kesip sonra her parçayı enlemesine ikiye bölün ![]() ![]() Tavuk parçalarını tuzlayın ![]() ![]() ![]() Tarhunun yarısını kıyın ![]() ![]() Tavuğu ağzı kapalı olarak 1 saat kadar hafif ateşte kendi suyuyla pişirin ![]() Şarap ve sirkeyi karıştırıp azar azar tavuğa katın ![]() Tavuk parçalarının her taraflarının eşit şekilde pişmeleri için ara sıra çevirin ![]() Pişme süresinin sonunda şekeri tencerenin ortasına koyup eritin ![]() ![]() Üzerine kalan tarhunu serpip servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|