Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
>, helvası, irmik, peynirli

> Peynirli İrmik Helvası

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

> Peynirli İrmik Helvası



MALZEMELER
1 su bardağı irmik
2 su bardağı toz şeker
1 çorba bir kaşığı tereyağ
2 paket dil peyniri
tarçın

HAZIRLANIŞI
İrmiği tereyağda sararmaya başlayıncaya dek kavurun Şeker ve dört su bardağı su ilave edin ve topaklanmamasına özen göstererek kanştırın Irmik kanşımı boza kıvamına gelince ateşten indirin ve birkaç dakika dinlendirin Daha evvelden lif lif kopartılıp ılık suya koyduğunuz dil peynirini kanşııma katın Peyniri tamamen eriyinceye dek ara vermeden karıştırın Sakız kıvamına geldiğinde üzerine tarçın serpipi, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.