Kadayıflı Yalancı Tavuk Göğsü |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kadayıflı Yalancı Tavuk GöğsüMalzemeler : Üzeri için: 150 gr yaş kadayıf Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin Yarım su bardağı dövülmüş ceviz Yarım su bardağı toz şeker Tavuk göğsü için: 1 l süt 1 su bardağı un 150 gr margarin 10 kaşık toz şeker Küçük bir parça damla sakızı Hazırlanışı : Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurun Kadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın (Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak) Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin Diğer yanda margarini bir tencerede eritin Unu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurun Kavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyin Topaklar kaybolana kadar karıştırın Şekeri ekleyip 5-6 dk kaynatın Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk kadar çırpın Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökün Soğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın
|
|
|
|