Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
göğsü, kadayıflı, tavuk, yalancı

Kadayıflı Yalancı Tavuk Göğsü

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kadayıflı Yalancı Tavuk Göğsü



Malzemeler :
Üzeri için:

150 gr yaş kadayıf
Yarım su bardağı sıvı yağ veya margarin
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Yarım su bardağı toz şeker
Tavuk göğsü için:

1 l süt
1 su bardağı un
150 gr margarin
10 kaşık toz şeker
Küçük bir parça damla sakızı

Hazırlanışı :
Vok tavaya sıvı yağı, şekeri ve kadayıfı koyup, kısık ateşte karıştırarak kavurunKadayıflar karamel rengi olunca cevizleri ekleyip ocaktan alın(Kavurma aşamasında kadayıflar parçalanacak)

Yuvarlak borcam tepsiye kadayıfları yarısını serin

Diğer yanda margarini bir tencerede eritinUnu ilave edip sararana kadar kısık ateşte kavurunKavrulan una sütü, sürekli karıştırarak ekleyinTopaklar kaybolana kadar karıştırınŞekeri ekleyip 5-6 dk kaynatın Ocağı söndürüp damla sakızını ilave edin ve mikser ile 5 dk kadar çırpın

Muhallebiyi kadayıfların üzerine dökün Kadayıfların diğer yarısını da tatlının üzerine dökünSoğuduktan sonra buzdolabına alıp bir kaç saat bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.