Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
içli, köfteadana, usulü

İçli Köfte(ADANA USULÜ)

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İçli Köfte(ADANA USULÜ)





1 kilo bulgur
1,5 su bardağı un
1 yemek kaşığı salça
tuz,kimyon
700 gram kadar dövülmüş kırmızı et(çifte çekilmiş kıyma da olur)
iç malzemesi
500 gr kıyma
soğan
tuz,kimyon,karabiber

yapılışı;
bulgura baharatları salçayı eti ekleyerek yoğurup hafifte ıslatarak hamur kıvamına getiriyoruzunu da azar azar ekliyoruzaçamam diyorsanız tabak şekli verip 2 ayrı parçayla kapatabilirsiniz
iç kıymayı önce kıyma biraz suyunu çeksin soğanı baharatı ekleyip pişiriniyice soğusun yoksa dış harcı bozar şekil vermesi zor olur
son olarak ister yağda kızartın,ister suda haşlayınHatay'da közde pişirenlerde varson olarak hafif kızdırılmış yağda pulbiber gezdirinafiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.