Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Makarna & Pilav

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezelye, kepekli, pilavı, pirinç, zeytinyağlı

Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı

Eski 06-25-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı




Zeytinyağlı bezelye ve Kepekli Pirinç Pilavı

Güzel ve doyurucu bir ikili !

Kepekli Pirinç Pilavı için,

2 su bardağı kepekli pirinci sıcak suda 1 saat kadar ıslatın Sonrasında yıkayıp 1 yemek kaşığı zeytinyağı ile birlikte tencereye alın, suyu gidip, pirinçler parlayana kadar çevirin Üzerine 2,5 su bardağı kaynar su döküp kısık ateşte kapağını kapatarak yarım saat kadar pişirin

Zeytinyağlı bezelye için gerekenler,

1/2 kilo iç bezelye
1 baş soğan
1 adet havuç (küp küp doğranmış)
1 adet patates ( küp doğranmış)

1 adet yeşil biber

4 yemek kaşığı zeytinyağı
4 yemek kaşığı domates rendesi veya 1 yemek kaşığı domates salçası

bezelyelerein üzerini örtecek kadar sıcak su

Soğan ve yeşil biberi zeytinyağı ile birlikte tencerenin kapağı kapalı olarak biraz pişirdikten sonra sırasıyla daomates rendesi , havuç , bezelye ve patatesi ve suyu ekleyin Bezelyeler yumuşayana kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.