Kedidili Balkabağı Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kedidili Balkabağı TatlısıMalzeme : 1 kg balkabağı 1 5 su b toz şeker 1 tatlı k tarçın 12 adet kedidili bisküvi yarım su b krema üzeri için: 1 çay b badem veya ceviz 1 kase kremşanti Hazırlanışı : Temizlenmiş bal kabağı küp, küp doğranır 1,5 su bardağı tozşekerle beraber pişirilir Pişince iyice ezilip püre haline getirilir Daha sonra azar, azar kreması ve tarçını ilave edilir Daha sonra badem de ilave edilerek karıştırılır Pasta çemberi tabağa oturtulur İçine bisküvilerin yarısı dizilir üstüne kabaklı karışım dökülür Daha sonra kalan bisküviler de dizilir ve tekrar üzerine kabaklı karışım dökülür Oda sıcaklığına gelince buzdolabına kaldırılarak birkaç saat bekletilir |
|
|
|