![]() |
Vezir Parmağı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Vezir ParmağıMalzemeler:Hamuru için : 500 gr un 3 Su bardağı su 1 Çay kaşığı tuz 1 Çay kaşığı şeker 2 Çorba kaşığı ayçiçek yağı 4 Adet yumurta Şerbeti için : 4 Su bardağı su 4 Su bardağı şeker Yarım limon suyu Kızartmak için sıvı yağ Hazırlanışı Şerbeti için şekerle suyu kaynatın, limon suyunu ilave edip ve ocaktan indirip soğumaya bırakın ![]() Hamur için suyu, tuzu, şekeri ve yağı kaynatın ![]() Unu azar azar ilave edip, tahta kaşıkla karıştırın ![]() Karışım hamurlaşmaya başladığında yumurtaları teker teker yedirerek ilave edin ve ocaktan alın ![]() Hamura parmak şekli verin, kızgın yağa atarak kızartın ![]() Kızgın yağdan çıkarıp soğuk şerbete atın ![]() Şerbetini emince çıkartıp servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|