Kaşarpeynirli krep dürüm |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kaşarpeynirli krep dürümKaşarpeynirli krep dürüm -------------------------------------------------------------------------------- Kaşarpeynirli krep dürüm KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 5 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 4 dilim taze kaşarpeyniriı 5 yumurtaı 1 kahve fincanı light sütı 1 çorba kaşığı mısır unuı 1 tatlı kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniriı 2 soğanı 2 tatlı kaşığı sıvıyağı 4-5 dal maydanozı Tuz, karabiberı Süsleme için: 4-6 taze soğan sapıı Birkaç nane dalı Hazırlanışı: * Kaşarpeynirleri 2 cm'lik dilimler halinde kesin Maydanozu kıyın Soğanları soyup ince doğrayın 1 kaşık sıvıyağı tavada kızdırıp soğanı pembeleştirin ve soğumaya bırakın![]() * Yumurta, süt, mısır unu, rendelenmiş kaşarpeynir, maydanoz, tuz ve karabiberi bir kaba alıp çırpın Soğanı ilave edip karıştırın![]() * Teflon tavayı yağlayıp hazırladığınız karışımdan 1 kepçe kadar ilave edin İki taraflı pişirin Malzeme bitinceye kadar işlemi tekrar ederek krepleri hazırlayın Her bir krebin içine 3 dilim kaşarpeyniri yerleştirip sarın ve taze soğan sapıyla bağlayın Nane yapraklarıyla süsleyip soğuk olarak servis yapın Bu yemeğin 1 porsiyonu 200 kaloridir
|
|
|
|