06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
GRanoLa (sabahLArı önEriLir)
Kolesterol düşürücü, sabahları yediğinizde uzunca süre tok tutar olarak bilinen yulafın ana malzeme olarak kullanıldığı granola yoğurt veya süt ekleyerek kahvaltı dA yiyebiLİrSiniz
Her yapışınızda farklı eklemeler yapabilirsiniz
1 bardak: 250 ml - 2 bardak yulaf ezmesi
- 1/2 bardak hindistan cevizi tozu (bunu genelde atlıyorum)
- 1/2 bardak file badem ya da büyükçe kırılmış yer fıstığı
- 1/2 bardak soyulmuş ay çiçeği çekirdeği (genelde keten tohumu kullanıyorum)
- 1/4 bardak susam
- 1/2 bardak bal
- 1/3 bardak zeytinyağı (ceviz yağı kullandığımda çok iyi sonuçlar aldım)
- Isteğe bağlı: Dilediğiniz kuru meyve ya da meyvelerden 1 bardak (kuru üzüm, hurma, kayısı…)
Meyveler dışındaki kuru malzemeleri bir kapta, diğer malzemeleri de ayrı bir yerde karıştırın Sıvıları, kurulara ekleyin, iyice karıştırın 40 x 25cm boyutunda bir fırın tepsisini yağlayın ya da silikonla kaplayın, çok kalın olmayacak şekilde yayın 150C fırında 20 dk pişirin, karıştırın ve 10 - 15 dk daha pişirin
Fırından çıkarır çıkarmaz kuru meyveleri ekleyin, bir başka soğuk fırın tepsisine ters çevirin, soğutun Soğuyunca sıkıca kapatabildiğiniz bir kaba aktarın Buzdolabı ya da daha uzun saklayabilmek için buzluğa kaldırın
|
|
|