Cevizli muz tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli muz tatlısıCevizli muz tatlısı -------------------------------------------------------------------------------- Cevizli muz tatlısı Ceviz, hindistancevizi ve yerfıstığı O****-3 ve O****-6 yağ asitlerini içeriyor Cevizli muz tatlısı, hafif kalorili olmasına karşın çok yararlı maddeler içeriyor KAÇ KİŞİLİK: 4 HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk PİŞME SÜRESİ: 5 dk Malzemeler: 4 muz 1 çay kaşığı vanilya 15 gr tereyağı 12 kedidili bisküvi 3 çorba kaşığı esmer şeker 2 çorba kaşığı limon suyu 3 çorba kaşığı ince çekilmiş ceviz 1 çay kaşığı rendelenmiş hindistancevizi 1 çorba kaşığı iri çekilmiş yerfıstığı Hazırlanışı: * Kedidili bisküvileri bir kaba ufalayın Muzları soyup uzunlamasına ortadan ikiye kesin Fırın kalıbını 1 kaşık tereyağı ile yağlayın Soyulmuş muzları kalıba dizin * Şeker, limon suyu, vanilya ve rendelenmiş hindistancevizini ayrı bir kapta karıştırıp muzların üzerine yayın ![]() * Kalan tereyağını bir tavada kızdırıp bisküvi ve cevizi kavurun Ateşten alıp muzların üzerine serpiştirin Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırına verip 5 dakika pişirin Üzerine yerfıstığı serpip tatlıyı sıcak ya da ılık olarak servis yapın Cevizli muz tatlısının 1 porsiyonu 200 kaloridir |
|
|
|