Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
cevizli, gül, tatlısı

Cevizli Gül Tatlısı

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Cevizli Gül Tatlısı



Malzemeler
3 adet yumurta
3 su bardağı un
Yarım bardak su
1 tutam tuz

Üzeri için:
3 yemek kaşığı dövülmüş ceviz

Kızartmak için:
1 bardak sıvıyağ

Şurubu için:
2 su bardağı tozşeker
2 su bardağı su
1 çay kaşığı limon suyu

Yemeğin Tarifi
Şurubu için; 2 bardak suyla 2 bardak tozşekeri 10 dakika kaynatın 1 çay kaşığı limon suyu ilave edin Ocağın altını kapatıp soğuması için bekletin
3 bardak unu yoğurma kabına koyup ortasını havuz gibi açın Yumurta, tuz ve yarım bardak su ilave edin Yumuşak bir hamur tutun 20 dakika dinlendirin Hamurdan iki adet eşit beze yapın Bezeleri yufkadan biraz kalın açın Yufkayı 2 santim genişliğinde, 20 santim uzunluğunda tırtıllı kesecekle şeritler halinde kesin Küçük bir tavaya yağ koyup kızdırın Hamurun ortasına çatalın ucunu geçirin Bir elinizle hamurun ucunu tutup hamuru yağa batırın Çatalı kendi etrafında yavaş yavaş çevirip hamura gül şekli verin Hamur parçalarını kızartın Şerbet döküp cevizle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.