Fındık Krokanlı irmik Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fındık Krokanlı irmik HelvasıMALZEMELER: 3 su b irmik2 su b toz şeker2 su b süt2 su b su2 çorba k tereyağı1 çay b sıvıyağ krokanı için: 1 su b fındık1 su b toz şekerHAZIRLANIŞI: Tencerenize tereyağını ve sıvıyağı alın üzerineirmiği koyup altın sarısı olana kadar kavurun ![]() rengi aldıktan sonra üzerine kaynamış süt ve su karışımını dökün bu aşamada dikkatli olmaklazım çünkü etrafa çok sıçrıyor kapağını kapatıpsuyunu çektirdikten sonra ocağın altını kapatın ve üzerine toz şekeri boşaltıp kaşıkla iyice karıştırın ![]() diğer tarafta tavaya toz şekeri alın rengi sarardıktansonra içine bütün fındıkları ekleyin beraber iyicerengi dönüp karamel olana kadar pişirin daha sonrayağlanmış aliminyum bir tepsiye dökün soğuduktansonra kalıp şeklinde tepsiden çıkartın merdane ileüzerinden kuvvetlice geçerek iyice ufalayın dinlenenhelvanızın üzerine dökerek servis yapın
|
|
|
|