![]() |
Kestaneli Kuzu Yahnisi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kestaneli Kuzu YahnisiKestaneli Kuzu Yahnisi =Malzemeler = 1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış) 4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml) 1/2 kg kestane 2 adet kuru soğan 2 çay kaşığı tarçın 1/2 bardak portakal suyu (125 ml) 2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi 1 çorba kaşığı bal 1 çorba kaşığı un Tuz, karabiber =hazırlanışı= iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın ![]() ![]() ![]() ![]() Kestaneleri, 1 saat suda bekletin ![]() ![]() ![]() Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın ![]() Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin ![]() |
![]() |
![]() |
|