Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestaneli, kuzu, yahnisi

Kestaneli Kuzu Yahnisi

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Kuzu Yahnisi



Kestaneli Kuzu Yahnisi


=Malzemeler =

1 kg kemiksiz kuzu eti (iri doğranmış)

4 yemek kaşığı sıvı yağ (60 ml)

1/2 kg kestane

2 adet kuru soğan

2 çay kaşığı tarçın

1/2 bardak portakal suyu (125 ml)

2 çay kaşığı portakal kabuğu rendesi

1 çorba kaşığı bal

1 çorba kaşığı un

Tuz, karabiber


=hazırlanışı=

iri parçalar halinde doğranmış kuzu etini; yağda, kuvvetli ateşte kızartın Soğanları kıyın ve etlere ilave edip kavurmaya devam edin Unu 1/2 bardak sıcak suda eritip, etlerin üzerine ilave edin Yemeğinizi kısık ateşte, iyice (50 dk) pişirin

Kestaneleri, 1 saat suda bekletin Üzerlerini çizip, ızgarada, kabukları soyulabilir hale gelinceye kadar, pişirin Kabuklarını soyup; tuz, karabiber, tarçın, portakal suyu, 1 çorba kaşığı bal ve portakal kabuğu rendesiyle birlikte etlere ilave edin

Kestaneler iyice pişince, sıcak olarak servis yapın

Kestanelerin çok fazla pişip, dağılmamasına dikkat edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.