![]() |
boşnak böreği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() boşnak böreğiMALZEMELER 1 Kg Un 1 Fincan Sıvı Yağ 1 Yumurtanın Sarısı Yeterince Su Tuz İçi İçin 200 gr Beyaz Peynir veya Çökelek 1 Demet Maydanoz 1 Su Bardağı Sıvı Yağ Tuz HAZIRLANIŞI Ununun ortasını açıp, tuzu, ılık suyu ve 1 fincan sıvı yağı ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim ![]() Hamuru 9 eşit parçaya bölüp bezeler hazırlayalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Yufkaya kaşığın ucu ile sıvı yağ serpelim ![]() ![]() ![]() Yağlanmış fırın tepsisine ortadan başlamak üzere yufkaları dolayarak yerleştirelim ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|