Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
eskişehir, haşhaşlı, lokum

haşhaşlı lokum ESKİŞEHİR

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

haşhaşlı lokum ESKİŞEHİR



3 su bardağı un
2 su bardağı ılık sı veya ılık Süt
1 çorba kaşığı toz maya
1 tatlı kaşığı tozşeker
üzerine: 2 su bardağı yağlı haşhaş
2 su bardağı dövülmüş ceviz
üzerine: 1 adet yumurtanın sarısı

Hazırlanışı: Derin bir kaseye unu alın ve ortasını havuz şeklinde açın Ilık su veya sütün içinde toz maya ve tozşekeri eritin 10 dakika hafif kabarmasını bekledikten sonra unun içine katın ve ele yapışan yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun Üzerini nemli bir bezle örtün ve hamur iki misli kabarana kadar dinlendirin Dinlenen hamurdan portakal büyüklüğünde parçalar koparın ve her bir hamuru un yardımı ile 3 mm kalınlığında açın Açtığınız hamurların üzerine yağlı haşhaş sürün ve ceviz servin Her bir hamuru rulo yapıp, ortadan bıçakla kesin Kesilen kısım üste gelecek şekilde orta büyüklükte yağlanmış fırın tepsisinin içine yuvarlar bir şekil olacak biçimde yan yana dizin Tekrar lokum kabarıp, iki misli olana kadar bekleyin Lokumun üzerine yumurta sarısı sürün Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin Fırından çıkardıktan sonra ılınmasını bekleyin ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.