Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
izmir, lokması

İZMİR lokması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İZMİR lokması



su bardağı un
55 gr kuru maya
1 kahve fincanı ılık su
1 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tozşeker
1 yumurta
bir tutam tuz
kızartma için: sıvıyağ
şurup için: 2 su bardağı su
25 su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı limon suyu

Hazırlanışı: Şurup için, su ve şekeri bir tencereye alıp 5 dakika kaynatın Limon suyunu ekleyip 1 taşım daha kaynatın Ocaktan alıp soğutun Mayayı, 1 tatlı kaşığı şeker ve 1 fincan ılık su ile ezin Unu bir kaba eleyin Bir tutam tuz ekleyip harmanlayın ve ortasını havuz gibi açın Mayayı ekleyip biraz un serpin Ilık ortamda kabarıncaya kadar 10 dakika bekletin Unun ortasını tekrar açıp yumurta ve 1 bardak suyu ilave edin Ele yapışmayacak şekilde yumuşak kıvamlı bir hamur elde edin Kabın üzerini nemli bir bezle örtüp yarım saat dinlendirin Tavada sıvıyağı kızdırın Hamurdan 1 avuç alıp ve işaret parmakları arasından sıkıp yağlı bir kaşıkla hamuru alıp yağda kızartın Kevgirle alıp soğuk şuruba alın Lokmaları servis tabağına alıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.