![]() |
Kuzu Etli Pırasa Sarması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kuzu Etli Pırasa SarmasıKuzu Etli Pırasa Sarması =MALZEMELER= 500 g yağsız kuzu eti (tercihen sırttan; bütün yağları alınmış) 1 limon (kabuğu rendelenip suyu sıkılmış) 1 tatlı kaşığı natürel zeytinyağı 1 tatlı kaşığı kekik 1/2 tatlı kaşığı tuz bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 4 pırasa (ayıklanmış) 30 cl ![]() =HAZIRLANIŞI= Eti keskin bir bıçakla 125 cm uzunluğunda 1 cm eninde 12 şerit halinde kesin ![]() ![]() Pırasaları boylamasına 3 yeşil yaprağı keserek yarıp yardığınız yeşil yaprakları çıkarın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Fırınınızı 230 °C'a ısıtın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pırasa paketlerini fırın kabındaki pırasa halkalarının üstüne yerleştirip et suyunu ve et şeritlerinin beklediği kâsede kalan karışımı üstlerine gezdirerek kabın üstünü alüminyum folyoyla örtün ![]() ![]() Kabı fırından alıp pırasa sarmalarını parçalamamaya dikkat ederek kesme tahtası üstüne çıkarın ve her birini 3 parçaya kesin ![]() ![]() ![]() Kabı harlı ateşe oturtup içindeki pişme suyunu 15 cl ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|