![]() |
Kırmızı Turplu Piliç Göğsü |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Kırmızı Turplu Piliç GöğsüKırmızı Turplu Piliç Göğsü =malzemeler= 4 piliç göğsü (deri ve kemikleri ayıklanıp kanatların ikinci eklem yerinden kesilmiş) 1/4 tatlı kaşığı tuz 6 iri kırmızı turp (ince dilimlenmiş) 1 su bardağı sirke 1/2 Çorba kaşığı tarhun bir tutam karabiber (taze çekilmiş) 2 çorba kaşığı bal =hazırlanışı= Piliç göğüslerinin her iki yüzlerine tuzu serpip keskin bir bıçakla her göğsün pürüzsüz bölümünde 2'şer cm aralıklarla 1 'er cm derinliğinde verevine yarıklar açın ![]() ![]() Sirke tarhun karabiber ve balı bir tencerede karıştırıp tencereyi orta ateşe oturtarak karışımı 2 dakika pişirin iyice karıştırıp tencereyi ateşten alın ve karışımı tabaktaki göğüs etlerinin üstlerine boşaltın ![]() ![]() Bekletme süresinin bitimine doğru fırınınızın ızgarasını yakın ![]() ![]() Tel ızgarayı fırın ızgarasının 8 -10 cm altına verip göğüs etlerini 4 dakika ızgara edin (arada 1 kez üstüne tabakta kalan karışımı gezdirin) ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|