![]() |
Mantarlı zeytinli tavuk göğüs |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Mantarlı zeytinli tavuk göğüsMANTARLI ZEYTİNLİ TAVUK GÖĞÜS =Malzemeler= 1 tavuk göğsü 1 adet yumurtanın akı 1 çorba kaşığı sirke 2 diş dövülmüş sarımsak 2 çorba kaşığı mısır nişastası 3 çorba kaşığı soya sosu 4 çorba kaşığı zeytinyağı 1 çay kaşığı zencefil 4 çorba kaşığı sıvıyağ 15-20 adet siyah zeytin 10-15 adet mantar 1 su bardağı piliç suyu 1 çay kaşığı karabiber Tuz =Hazırlanışı= Piliç etini yumurta akı 1 çorba kaşığı mısır nişastası sirke sarımsak zencefil ve zeytinyağı karışımında yarım saat bekletin ![]() Sıvı yağı tavada ısıtın ![]() ![]() ![]() Soya sosu ve kalan mısır nişastasını ilave edip piliç suyunu ekleyin ![]() ![]() ![]() Dilerseniz yanında patates püresiyle birlikte servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|