Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
dolması, enginar, zeytinyağlı

Zeytinyağlı Enginar Dolması

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Zeytinyağlı Enginar Dolması



Malzemeler:
5-6 adet enginar3 adet patates2 adet havuç1 küçük konserve bezelye veya 250gr taze bezelye10-12 adet arpacık soğan1 çay bardağı zeytinyağı1 silme çorba kaşığı tuz1 adet limonyarım demet dereotu1 tatlı kaşığı tozşeker1 yemek kaşığı un
Yapılışı:[*]Enginarları temizleyip yıkayın ve unlu limonlu suda beletin[*]Soğan ve patatesleri soyup havuçları kazıyın Patates ve havuçları küp küp doğrayın[*]Soğanı yemeklik doğrayı zeytinyağında soteleyin[*]Sırasıyla patates, havuç ve bezelyeyi ekleyin[*]Şeker ve tuzu koyup biraz daha soteledikten sonra altını kapatın[*]enginarları yayvan bir tencereye dizin Ortalarına hazırladığınız karışımdan doldurun[*]Üzerlerini aşmayacak şekilde su ilave edip yumuşayana kadar pişirin Tenceresinde soğutup servis tabağına aktarın [*]Arzuya göre kıyılmış sereotu serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.