![]() |
Çikolatalı Portakal Şekeri |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Çikolatalı Portakal ŞekeriMALZEMELER: 2 Adet kalın kabuklu portakal (Sadece kabuğu) 1 Su bardağı toz şeker 1 ![]() 50 Gr ![]() HAZIRLANIŞI: Kalın portakal kabuklarını (Greyfurt ve limonda kullanabilirsiniz) küçük kurabiye kalıpları ile şekilli olarak çıkarın, eğer buna vaktiniz yoksa ince şeritler halinde de kesebilirsiniz ![]() Hazırlanan kabukları bir tencereye alıp üzerine 2 su bardağı su ilave ederek bir taşım kaynatıp, suyunu süzün ![]() ![]() Daha sonra su ve şekeri bir tencereye alıp kaynatın ![]() ![]() Ardından suyunu süzüp bir tabağa alın ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|