Cevizli Güllaç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Cevizli GüllaçMalzemeler 1 paket güllaç (12 veya 14 yaprak), 2,5 litre süt, 600 gram toz şeker, 200 gram ceviz, İsteğe göre, 1/2 fincan gül suyu veya vanilya ![]() Yapılışı 1) Sütü toz şekerle birlikte kaynatıp, soğumaya bırakalım ![]() 2) Süt ılınınca, istediğimiz kadar gül suyu veya vanilya ekleyerek, iyice karıştıralım ![]() 3) Kenarlı bir tepsiye 1-2 kepçe süt döküp, 1 yaprak güllaç koyalım 4) Üzerine bir kepçe daha hazırladığımız sütten döküp, gerekirse üstten bastırarak güllacın sütü çekmesini sağlayalım Koyduğumuz güllaç yaprağının iyice yumuşamasına dikkat edelim![]() ![]() 5) İkinci güllaç yaprağını da üzerine koyup sütle ıslattıktan sonra, çekilmiş ceviz serpelim iki katta bir ceviz serpmek şartı ile güllaç yaprakları bitene kadar aynı işleme devam edelim![]() ![]() 6) Dizme işlemini bu şekilde bitirdikten sonra, en üste de birkaç kepçe şekerli süt döküp, 30 dakika kadar bekleyelim ![]() 7) Güllaç sütün hepsini çekip yumuşadığı zaman, üstüne rendelediğimiz loğusa şekeri ve nar taneleriyle süsleyerek, servis yapabiliriz ![]() ![]() ![]() Afiyet Olsun ![]() ![]()
|
|
|
|