|
|||||||
![]() |
|
|
Konu Araçları |
| çikolatalı, kirpi, kuchen, pasta, schokoigel |
Schoko-Igel Kuchen / Çikolatalı Kirpi Pasta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Schoko-Igel Kuchen / Çikolatalı Kirpi PastaKirpi pasta,geçenlerde anneciğe kahveye gelecek olan arkadaşları için yapılmıştı ![]() Aromalı,çikolatalı nefis kek-pasta arası olmuştu![]() Değişik kek yapmak isteyince kitabımı karıştırırken bu pastayı gördüm![]() Evde malzemelerim de olunca hemen 10 dk da kek fırında idi![]() Kitaptaki kalıbın birebir bende olmasıda şekil açısından çok iyi oldu![]() Sanırım bu kalıbı marketlerde kolaylıkla bulabilirsiniz![]() Benden size tavsiye,bir sefer alın en iyisini alın derim![]() Benim kalıbım yine Kaiser markadır arkadaşlar![]() ) ![]() Malzemeler 3 yumurta sarısı 3 yumurta akı minicik tuz 170 gr esmer şeker 1/2 çay bardağı süt 120 gr oda sıcaklığında tereyağ 1 yemek kaşığı mısır şurubu (eklemek zorunda değilsiniz) 1 portakal kabuğu rendesi 1 vanilya çubuğu (yoksa 1 paket vanilya şekeri) 4 yemek kaşığı iri kıyılmış antep fıstık (file kullandım) 1 paket droetker kakao 1,5 çay kaşığı kabartma tozu 250 gr un Üzeri için kalem badem,bitter çikolata (ben 3 farklı çikolata kullanmıştım) Türkiye'de kalem badem yok ne yazık ki ![]() Bunun yerine dolmalık fıstık kullabilirsiniz![]() Veya;kabukları soyulmuş bademleri bıçakla uzun uzun kesip hazırlayabilirsiniz ![]() Biraz zahmetli ve sabır isteyen bir iş![]() ((![]() Hazırlanışı Aklar minicik tuzla iyice çırpılıp bir tarafta bekletilir ![]() Şeker,tereyağ,tuz iyice çırpılır ![]() Yumurta sarılrı eklenip çırpılır ![]() Kakao,süt eklenip çırpılır ![]() Fıstıklar,un ve kabartma tozu eklenip çırpılır ![]() Aklar ve portakal kabukları eklenip tekrar çırpılıp yağlanmış kalıba dökülür ![]() 175 c ısınmış fırında yaklaşık 45 dk pişirilir ![]() Piştikten sonra pasta teline çevrilip ılınması bekletilir ![]() ![]() Üzeri için Kalem bademler, fotoğraftaki gibi pastanın üzerine aralıklarla batırılır ![]() Çikolata benmaride eritilip, 2 yemek kaşığı süt eklenip, karıştırılıp pastanın üzerine dökülür Bademlerin üzeri hemen çikolatayı tutmuyor![]() Tekrar tekrar akan çikolatayı sıyırıp üzerlerine gezdiriniz![]() ![]() Gece ışık yansımalarından dolayı farklı fotoğraflar çıktı ortaya ![]() ))Gündüzleride benim çekme şansım olmdığından, bunlarla idare etmek zorunda kalacaksınız arkadaşlar![]() )![]() Pastaya uygun olacağından, sizlerle yavru kirpinin fotoğraflarını paylaşıyorum ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|