Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
mermer, pasta, pudingli

Pudingli Mermer Pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Pudingli Mermer Pasta

Yurdumuzun dört bir yanında fedakarca çalışarak bu ulvi görevi hakkı ile yerine getirmiş ve getiren bütün öğretmenlerinizin bu kutsal Günü'nü kutluyorum

Bu pastayı geçen yılda yapıp üzerine kivi eklemiştimKuzenim pudingli pastaları çok sevdiğinden aklıma bu pasta geldiFakat bitter çikolata sevmediği için sütlü çikolata ile hazırladım karışımını ve fazla karıştırmadımEğer sizler yapacak olursanız,çikolatalı karışıma mermer şekli vererek karıştırınızBen tadına bakmadım ama bakanlar tarafından beğenildiği ve bir gece bekletilirse çok daha nefis olacağını düşündüler(sabırsız olduklarından ılık kesildi ve haliyle pasta oturmamıştı)
Sağlıklı ve mutlu bir hafta diliyorum!

Malzemeler
Tabanı için
80 gr oda sıcaklığında tereyağ
1 yumurta
1 paket vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
minicik tuz
125 gr şeker
2 yemek kaşığı kakao
250 gr un

Üzeri için
2 paket vanilyalı puding
750 ml süt
75 gr şeker
500 gr süzme yoğurt
125 gr bitter çikolata
Tepesi için
1 paket tart jöle ve dilediğiniz meyveler

Hazırlanışı
750 ml süt,75 gr şeker ile pudingler pişirilip soğutulur
Tabanı için verilen malzemelerin hepsi karıştırılıp hamur elde edilir
Kelepçeli yuvarlak kalıp yağlanırÖnce hamurdan kenarları için bir parça ayrılır
Büyük hamur kalıba yayılırDiğer parça ilede kenarları çevrilir
Pudinge süzme yoğurt eklenip çırpılır
1 Küçük kase karışımdan ayrılıp diğeri kalıba dökülür
Çikolatar benmari usulü eritilip karışımla karıştırılıp tekrar diğer karışımın üzerine dökülüp çatalla mermer şekli verilir
175 c de yaklaşık 60 dk pişirilir
Kek ılındıktan sonra meyveler soyulup pastanın üzerine dizilir
Tart jöle hazırlanıp meyvelerin üzerine kaşık yardımı ile dökülüp buzdolabına kaldırılır
Soğuduktan sonrada afiyetle yenilir

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com