Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Boşnak Mantısı ve Kakaolu İrmik HelvasıMantı veya börek tam olarak bilmiyorum ![]() Akrabamızda siparişle aldığı için nasıl yapıldığını bilmiyor Servis şeklinin,fırından çıkar çıkmaz sarımsaklı yoğurtla yenildiğini söyledi![]() Fakat tüm konuklar sade şeklini tercih ettiler![]() Eğer içinizde bu böreğin veya mantının nasıl yapıldığını bileniniz varsa, bana yazar mı??Kuzenimin dünürleri yazlıklarına gitmemiş olsalardı, onlardan tariflerini alırdım![]() Ramazanda iftarda masaları güzel süsleyeceğini düşünüyorum![]() Tarifleri bilen arkadaşları bekliyorumm![]() ))Teşekkürler!!![]() Boşnak mantısı mevlitte ki ikramlıklardan biriydi ![]() Tadına bakanlar tekrar tekrar tabaklarına aldılar![]() Kıymalı yiyecekleri hiç sevmememe rağmen, ben bile tadına baktığımda çok beğendim![]() ![]() ![]() ![]() Malzemeler 1 paket irmik (2 su bardağı) 250 gr tereyağ 3 yemek kaşığı kakao Şerbeti 1 su bardağı su 1 su bardağı süt 1,5 su bardağı şeker Su,süt,şeker kaynatılıp soğutulur ![]() İrmik tereyağla biraz kavrulur ![]() Helva yağını bırakmadan, kakao eklenip yine kavrulmaya devam edilir ![]() Kavrulduğundan emin olduktan sonra, şerbeti dökülüp fokurdayınca altı kapanır ![]() Demlenmesi için bekletilir ![]() Helva ılınınca küçük kağıtlara şekilli olarak çıkartılır ![]() Soğuyunca ikram edilir Afiyetler olsun![]() !
|
|
|
|