Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
elmalı, kayısı, pasta, reçeli

Elmalı Pasta,Kayısı Reçeli

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Elmalı Pasta,Kayısı Reçeli

Sevgili Nilay beni mimlemişKonu nasıl blog yazmaya başlamakla ilgili
İş yerinde tesadüfen görmüş olduğum bloglar ve çeşitli tarifleri izlemekle banada şevk geldi ve bir yakınımızın vasıtası ile yaklaşık 3 yıldır bende blog sahibiyimBlog sahibi olmak güzel bir hobiEn güzeli ise burada birbirini görmeden kurulmuş olunan sıcacık dostluklarVe;yüzyüze görüşülüp 40 yıllık dostlar gibi, dostlukların sanki yeniden pekişiyor olmasıBende bu mime tüm arkadaşlarımı davet ediyorum

Toplanma günümüz bu akşama alınınca hemen alel acele bende bu pastayı yetiştirdimArkadaşa gittiğimizde pastam halen ılıktı(İçki eklemeyişimin sebebi ise, arkadaşların hepsi namaz kıldığından pastanın tadına bakamayacaklarını düşündüm)
Pasta orada kesildiğinde, ben hemen diliminin fotoğrafını sizler için çekip yayımladımPastanın hiç artmaması,sevilerek yenilmesi beni yine çok mutlu etti)

Mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum siz sevgili arkadaşlarıma)

Malzemeler
500 gr elma (3 adet büyük elma)
1/2 limon suyu
minicik tuz
2 yemek kaşığı içki vardı ben amber kullandım
200 gr oda sıcaklığında tereyağ
200 gr şeker
1 paket vanilya şekeri
4 yumurta
250 gr un
3 çay kaşığı kabartma tozu
200 gr öğütülmüş badem (ben fındık kullandım)
Üzeri için
kayısı reçeli
yaprak badem kenarları için (ben yine fındık kullandım)

Şeker ve yağ çırpılır
Vanilya,tuz,amber eklenip çırpılır
Yumurtalar teker teker eklenip,her biri 3'er dk çırpılır
Fındık eklenip çırpılır
Un ve kabartma tozu elenip karışıma karıştırılıp çırpılır
3 elmanın kabukları soyulup rende yapılır ve üzerine 1/2 limon suyu gezdirilip karışıma eklenir
Kısa devre çırpılıp kaşıkla karıştırılır

Kalıp yağlanır
Kenarlarına iri çekilmiş fındık serpiştirilirBademiniz varsa yaprak badem serpiştirebilirsiniz
Hamur kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 50-55 dk pişirilir

Üzeri için
Pasta soğumadan üzerine bolca kayısı marmeladı sürülürBizde olmadığından reçelin suyundan sürdüm
Aslında ortasınada elma dilimleri sıralanıp üzerine yine amber sürecektimTarifte elmalar dilimlenip 2 yemek kaşığı içki gezdirilmişti üzerlerine
Fakat çikolata sürmem daha iyi olacak diye düşünüp krema çikolatasından kullandım
(Sizler nutella sürebilirsiniz)Üzerinide dilediğiniz şekilde süsleyebilrisiniz

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com