Elmalı Pasta,Kayısı Reçeli |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Elmalı Pasta,Kayısı ReçeliSevgili Nilay beni mimlemiş Konu nasıl blog yazmaya başlamakla ilgili![]() İş yerinde tesadüfen görmüş olduğum bloglar ve çeşitli tarifleri izlemekle banada şevk geldi ve bir yakınımızın vasıtası ile yaklaşık 3 yıldır bende blog sahibiyim Blog sahibi olmak güzel bir hobi![]() ![]() En güzeli ise burada birbirini görmeden kurulmuş olunan sıcacık dostluklar![]() Ve;yüzyüze görüşülüp 40 yıllık dostlar gibi, dostlukların sanki yeniden pekişiyor olması![]() Bende bu mime tüm arkadaşlarımı davet ediyorum![]() ![]() Toplanma günümüz bu akşama alınınca hemen alel acele bende bu pastayı yetiştirdim ![]() Arkadaşa gittiğimizde pastam halen ılıktı![]() (İçki eklemeyişimin sebebi ise, arkadaşların hepsi namaz kıldığından pastanın tadına bakamayacaklarını düşündüm![]() )Pasta orada kesildiğinde, ben hemen diliminin fotoğrafını sizler için çekip yayımladım ![]() Pastanın hiç artmaması,sevilerek yenilmesi beni yine çok mutlu etti![]() )Mutlu bir hafta sonu tatili diliyorum siz sevgili arkadaşlarıma ![]() )![]() Malzemeler 500 gr elma (3 adet büyük elma) 1/2 limon suyu minicik tuz 2 yemek kaşığı içki vardı ben amber kullandım ![]() 200 gr oda sıcaklığında tereyağ 200 gr şeker 1 paket vanilya şekeri 4 yumurta 250 gr un 3 çay kaşığı kabartma tozu 200 gr öğütülmüş badem (ben fındık kullandım) Üzeri için kayısı reçeli yaprak badem kenarları için (ben yine fındık kullandım) ![]() Şeker ve yağ çırpılır ![]() Vanilya,tuz,amber eklenip çırpılır ![]() Yumurtalar teker teker eklenip,her biri 3'er dk çırpılır ![]() Fındık eklenip çırpılır ![]() Un ve kabartma tozu elenip karışıma karıştırılıp çırpılır ![]() 3 elmanın kabukları soyulup rende yapılır ve üzerine 1/2 limon suyu gezdirilip karışıma eklenir ![]() Kısa devre çırpılıp kaşıkla karıştırılır ![]() ![]() Kalıp yağlanır ![]() Kenarlarına iri çekilmiş fındık serpiştirilir Bademiniz varsa yaprak badem serpiştirebilirsiniz![]() Hamur kalıba dökülüp 175 c de yaklaşık 50-55 dk pişirilir ![]() Üzeri için Pasta soğumadan üzerine bolca kayısı marmeladı sürülür Bizde olmadığından reçelin suyundan sürdüm![]() Aslında ortasınada elma dilimleri sıralanıp üzerine yine amber sürecektim Tarifte elmalar dilimlenip 2 yemek kaşığı içki gezdirilmişti üzerlerine![]() ![]() Fakat çikolata sürmem daha iyi olacak diye düşünüp krema çikolatasından kullandım ![]() (Sizler nutella sürebilirsiniz )Üzerinide dilediğiniz şekilde süsleyebilrisiniz![]() ![]()
|
|
|
|