![]() |
Milföylü Katlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Milföylü Katlar![]() Milföylerin hazırlanışı Her bir milföyü merdane ile biraz inceltip, kurabiye kalıbı ile kesip, tepsiye dizip,175 c de yaklaşık 15-20 dk pişirip soğutunuz ![]() Kaç adet yapacaksanız ona göre milföy kullanınız ![]() Bir tanesinde 3 adet kullanılmıştır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kremanın malzemeleri 2 su bardağı süt (500 ml) 5 yumurta 100 gr şeker (1/2 su bardağı) 1 adet vanilya çubuğu (veya 1 paket vanilya veya 3-4 damla sıvı vanilya) 2 yemek kaşığı nişasta 5 yemek kaşığı mascorpone Hazırlanışı Sütü bir tenecereye boşaltıp fokurdamadan ateşten alınız ![]() Farkli bir çırpma kabında yumurtaları,şekeri,nişastayı çırpınız ![]() Isınmış sütten bir-iki kepçe alıp yumurtaların üzerine döküp çırpmaya devam edin ![]() Bu karışımı sütün içersine boşaltıp mikserle veya el çırpıcısı ile kuvvetli bir şekilde çırparak pişirin ![]() ![]() Kremayı ılıtmak için biraz bekletip,buzdolabında da 15-20 dk bekletiniz ![]() İyice soğuyan kremanıza mascorponeyi ekleyip tekrar çırpınız ![]() Çırpma işleminiz bitince 1 tatlı kaşığı pudra şekerini kremaya serpiştiriniz ![]() Milföy katlarına önce kremadan 1 kaşık koyuunuz ![]() ![]() Çileklerin üzerine çay kaşığı ucu ile çilek reçeli damlatınız ![]() Her bir kata aynı işlemi uygulayıp,tepesine pudra şekeri şerpiştiriniz ![]() Tepesine çilek reçeli suyuna,krem şantiye batırılmış çilek oturtup süsleyiniz ![]() ![]() Yaklaşık 1 saat dinlerdikten sonra afiyetle tadınız ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|