Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Pasta, Kek, Börek & Kurabiye

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
pasta, tobleronelu

Tobleronelu pasta

Eski 06-26-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tobleronelu pasta




Portakalagacinı yaratıcılığından ötürü kutluyorum yine o nefis tariflerinden birini sizlerle paylaşmak istiyorum
Malzemeler:
* Kek:
* 1 adet kakaolu pandispanya
* Kayısı reçeli
* Arasına:
* 480gr taze kayısı, kabukları soyulup 4-6 parçaya bölünmüş
* Krema:
* 500 ml krema*
* 2 paket krema sertleştirici
* 120gr bademli beyaz toblerone çikolata, rendelenmiş
* 2-3 yemek kaşığı hindistan cevizi
* Süslemek için:
* 2-3 yemek kaşığı süt
* hindistan cevizi
* çikolata (ben renk katsın diye choco crossies kullandım)
Hazırlanması:
1 Pandispanyanın bir katının üzerine kayısı reçeli sürün Diğer katı üzerine kapatın Üst kata da kayısı reçeli sürün Soyup doğradığınız kayısılardan 4 tanesini üst süsleme için ayırın, kalan kayısıları reçel sürdüğünüz pandispanyanın üzerine dizin (Eğer pandispanyanız ile aynı genişlikte bir kek kalıbınız varsa kalıbı kekin etrafına geçirin, böylece kremayı yayarken size kolaylık olur)
2 500ml kremayı 2 paket krema sertleştirici ile çırpın Rendelediğiniz çikolatayı ve hindistan cevizini katıp karıştırın Kremayı dizdiğiniz kayısıların üzerine düzgünce yayın (Krema kekin yan kısımlarına taşmasın ancak kayısıların üzerini tamamen kapatsın Kalıbın yardımına başvurduysanız bu aşamada kalıbı çıkartın)
3 Pastanızın yan taraflarını süt ile ıslatıp hindistan cevizi ile süsleyin Pastanın üst kısmını da kayısı ve çikolatalar ile süsleyin Buzdolabında bekletip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.