![]() |
Balık Pişirme Yöntemleri Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Balık Pişirme Yöntemleri TarifiBalık, Izgara, Kızartma, Sığ Kızartma, Fırında, Rosto ve Sote tekniklerinde pişirilebilir ![]() Izgara; İri ve yağlı balık seçmekte fayda vardır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Kızartma: Büyük balıklar dilim halinde, küçük balıklar ise bütün kızartılmalıdır ![]() ![]() ![]() Sığ Kızartma; Sığ kızartma tekniğinde yapışmaz tavanın içine biraz daha fazla zeytinyağı konur ![]() ![]() Fırında; Fırında pişirme yöntemi, balığın 180 derece gibi ortalama bir ısıda, bir fırın kabı içinde bazı sebzelerle birlikte pişirlmesini içerir ![]() Rosto; Yüksek hararetli fırında, balığın içine hiçbir şey katmadan pişirmektir ![]() ![]() Sote; Kalın tabanlı ve içi yapışmaz malzemeyle kaplı tavanın içini hafif yağlayıp iyice kızdırtıktan sonra, balık filetoları, her bir yüzü 2 dakika süreyle çevirilerek sote edilir ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|