Peynirli fırın makarna Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli fırın makarna TarifiMalzemeler 1 paket kalın spaghetti (içi boş olanlardan) 1 kalıp sert ve tuzlu beyaz peynir (rendelenmiş ya da ezilmiş) 1 demet taze soğan (ince kıyılmış) 1 küçük demet ince kıyılmış maydonoz 1 su bardağı süt 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi 1 çay bardağı sıvıyağ Karabiber, pulbiber Yapılışı Makarnayı yumuşak olacak şekilde 15-20 dakika kadar tuzlu suda haşlayıp süzün Bir kapta rendelenmiş beyaz beyniri, 1/2 su bardağı kaşar rendesini, ince kıyılmış taze soğan ve maydanozu, karabiberi, pulbiberi sütü ve sıvıyağı karıştırın Haşlanmış makarnaya bu karışımı ekleyip karıştırın Hafifçe yağlanmış geniş bir borcama döküp yüzeyini düzeltin Üzerine 1/2 su bardağı kaşar rendesini döşeyip 180 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 40 dakika kadar üzeri tamamen ve yanları hafif kızarana kadar pişirin 30 dakika sonra dilimleyerek servis yapın
|
|
|
|