Fesleğenli Ekmek Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fesleğenli Ekmek TarifiMALZEMELER 1 paket yaş maya 1 çay bardağı sıvıyağ 1 su bardağı ılık su 1 çay bardağı yoğurt 1 tatlı kaşığı toz şeker Alabildiği kadar un 1 çay kaşığı tuz Harcı içi; 1 demet taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen 2 adet kırmızı biber (çuşka) HAZIRLANIŞI Biberi ılık suda bekletin 1 paket yaş mayayı ılık suyun içerisinde eritin Toz şeker, sıvıyağ , yoğurt, tuz ekleyip karıştırın Eğer tazesini kullanıyorsanız fesleğenleri yıkayıp, doğrayın Kırmızı biberleri ince kıyıp, karıştırın Yavaş yavaş un ekleyerek, yumuşak bir hamur tutun Hamuru, mayalanması için 30 dakika üzeri kapalı olarak dinlendirin Fırın kabını sıvıyağ ile yağlayıp, hamuru yayın Hamuru kalıbın içinde de 30 dakika dinlendirip, 170° fırında 30 dakika pişirin![]() |
|
|
|