06-26-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yumurtalı ıspanak yemeği
Ispanak en sevdiğim kış sebzelerinden biridir, süt ve pirinç ile pişirildiğinde daha da çok seviyorum ama annem sağolsun o şekilde hiç kendim pişirmedim, açıkcası bu yemek annemle o kadar özdeşleşmişki aklımda, sanki ben denesem beceremezmişim gibi geliyor Yumurtalı ıspanak ise herkesin çok sevebileceği tarz bir ıspanak yemeği, eskiden ıspanakları kaynar suda 5 dk kadar haşlayıp sonra kavurarak pişiriyordum bu yemeği, çünkü ilk yediğim ıspanağın tarifi öyleydi ve ben o tad’a bayılmıştım ama içim de gidiyordu ıspanakların besin değerlerinin yok olmasına Sonra cesaret edip sadece kavurarak yaptım ve tadının böyle de çok güzel olduğunu farkettim Bu şekilde çok daha kolay oluyor ve içim de rahat ediyor Ben sebzeleri çok pişmiş sevmediğim için olabildiğince az kavuruyorum ıspanakları, siz yemeği sunacağınız kişilerin damak tadına göre kavurma süresini ayarlayabilirsiniz Bu arada ıspanağın faydalarından da bahsetmeden geçmeyelim; Vücudun dayanıklılığını arttırır ve vücuda kuvvet verir Yorgunluğu giderir Zihni kuvvetlendirir Yaşlılığa bağlı öğrenme güçlüklerini giderir Ispanak, kansızlığa iyi gelmesinin yanında kanser, kalp ve damar hastalıkları ile soğuk algınlığı, ağız, boğaz ve göğüs hastalıklarına karşı da faydalıdır Yüksek tansiyona, felce ve özellikle yaşlanmaya bağlı görme bozukluklarına iyi gelir Hamilelere ve doğacak çocuğa güç verir Sinirleri yatıştırır ve sakinlik verir Sindirimi kolaylaştırır İdrar söktürücüdür Hemoroite (Basur) iyi gelir Yara ve yanıkların iyileşmelerini hızlandırır Kemikleri ve dişleri güçlendirir Diş çürümelerini önler Kolesterolü düşürür Şeker hastalarına yararlıdır
Malzemeler:
[*]1 Kg ıspanak[*]3 Ad orta boy soğan[*]1 Yemek kaşığı domates salçası[*]1 Adet Patates[*]1 Adet havuç[*]Sıvıyağ[*]2 Diş sarımısak[*]Tatlı toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz
|
|
|