Tavuk Güveç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tavuk Güveç6 parça kemiksiz tavuk göğüs 3 ad sivri biber2 ad çarliston biber1 ad kırmızı salçalık biber2 ad domates5-6 ad kültür mantarı4 yemek kaşığı sıvı yağ2 yemek kaşığı tereyağ Tuz, karabiber, pulbiber kekik 3 yemek kaşığı soya sosu 4 yemek kaşığı rendelenmiş domates 3 ad orta boy patatesKızartma için sıvı yağ Üzeri İçin : 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri Tavuk göğüsleri serçe parmağı kalınlığında ve uzunluğunda (jülyen) doğrayın ![]() Derince bir teflon tavaya (wok tava var ise çok iyi oluyor, veya teflon pilav tenceresi de kullanılabilir) 4 kaşık sıvıyağ koyup ısıtın Tavukları ve soya sosunu ekleyip karıştırarak kavurun![]() Mantarları ve biberleri dilediğiniz büyüklükte dilimleyin Tavuklara ekleyip kavurmaya devam edin![]() Tuz, kekik, karabiber, pul biber ve kabuğunu soyup küp küp doğradığınız 2 ad domatesi ekleyin![]() (Tavuklu karışıma saldığı su bittikçe az az su ekleyerek yapışmadan yanmadan pişmesini sağlayın )Patatesleri soyup küp küp doğrayın ![]() Ayrı bir tencerede kızdırılmış sıvı yağda kızartın ![]() Domates rendesi ve tereyağını 2 bardak kaynar suda yağ eriyip homojen bir karışım oluncaya kadar karıştırın ![]() Tavuklu karışım pişince tek kişilik güveç kaplarına paylaştırıp üzerlerine kızartılmış küp patatesleri paylaştırdıktan sonra 4-5 yemek kaşığı kadar hazırladığınız domatesli tereyağlı sostan gezdirin ![]() En üste rendelenmiş kaşar serperek 200° fırında kaşarlar eriyinceye dek (yaklaşık 10 dk yeterli) pişirin![]() Afiyet Olsun |
|
|
|