yoğurtlu havuç |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
yoğurtlu havuçMalzemeler: <>4 orta boy Havuç <>2 su bardağı Yoğurt <>yarım su bardağı Ceviz <>2 diş Sarımsak <>Sıvı yağ <>Tuz Yapılışı: Havuçları ince rendeden geçirin Cevizi havanda dövün![]() Tavaya sıvı yağı koyun Rendelenmiş havuçları tavaya koyun ve tahta kaşıkla kavurmaya başlayın Kısık ateşte 10 dakika kavrulsun, devamlı karıştırın Sonra ezilmiş cevizide katın ve beraber 5 dakika daha karıştırın Ocaktan alın ve soğumaya bırakın![]() Sarımsakları ezin Yoğurda karıştırın Kavrulmuş havuçlarıda yoğurda katın ve kaşıkla karıştırarak birbirine yedirin Tuzunuda ilave edin Servis tabağınıza alın Üstünü rendelenmiş cevizle süsleyebilirsiniz
|
|
|
|