![]() |
Brezilya Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Brezilya Pilavı![]() MALZEMELER 250 gram soyulmus karides 2 su bardagi pirinç 1 tatlikasgi salça 1 dis sarimsak 2 adet sogan 300 gr sulu domates 6 çorbakasigi zeytinyagi 600 gr etsuyu tereyagi ya da margarin toz kirmizi biber maydanoz tuz YAPILIŞ TARİFİ Pirinci bir tencereye koyun, etsuyu ve tuz ilave edip kaynatin ![]() Agzini kapatip 200 derecelik firinda yaklasik 15 dakika birakin ![]() etsuyunu çekmeli ![]() kiyip dört çorbakasigi zeytinyaginda öldürün ![]() beklettiginiz domatesleri soyun, ikiye dograyip çekirdekli kismini temzleyip, çikarin, seritler halinde dograyin ![]() 5 dakika kadar pisirin ![]() çevirin ![]() Bir kapta, çatal yardimiyla pirinçleri ayirin ve ceviz büyüklügünde tereyagi veya margarini katin ![]() karistirdiginiz salçayi ekleyin ![]() Karisima aci toz kirmizi biber ilave edip karistirin ![]() kabini yaglayin, pirinci koyun ![]() margarin koyun ![]() 200 derecelik firinda 8 dakika kadar pisirin ![]() |
![]() |
![]() |
|