Dalyan köfte tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dalyan köfte tarifi![]() Malzemeler : (8 kişilik) - 750 gr dana kıyması - 750 gr koyun kıyması - 2 dilim bayat ekmek içi - 2 soğan - 4 yumurta - 3 havuç, 1 demet maydanoz - 1 çay kaşığı kimyon, tuz, karabiber Domatesli sos için : - 30 gr margarin - Yarım su bardağı un - 2 çorba kaşığı domates püresi - 5 su bardağı et suyu Yapılışı : Ekmek içini ıslatıp elinizle ufalayın Maydanozu temizleyip kıyın Soğanların kabuklarını soyup rendeleyin Havuçları temizleyip diri kıvamda haşlayın Yumurtaların ikisini katı kıvamda haşlayın Kıymaları bir kaba alıp yoğurun Ekmek içi, maydanoz, soğan, kimyon, iki yumurta, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurmaya devam edin Köfteli harcını düz bir zemin üzerine alıp dikdörtgen şeklinde açın Ortasına yumurta ve havucu yerleştirin Rulo şekline getirin Fırın kabına yerleştirip Önceden ısıtılmış 170 dereceye ayarlı fırında 35-40 dakika pişirin Köftenin pişen suyunu bir kaba ayırın Domatesli sos için, margarini bir tavaya alıp ısıtın Unu ilave edin Köftenin suyundan azar azar ilave ederek unu kavurmaya devam edin Domates püresini ekleyip bir taşım kaynatın Et suyunu ekleyip 5 dakika daha kaynatın Sosu ocaktan alın Dalyan köfteyi servis tabağına alıp dilimleyin Sosu üzerine gezdirip sıcak servis yapın![]() Afiiyet olsun ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|